زندگی من مثل همه مردم، مجموعه‌ای از تلخ و شیرین است، ولی من انتخاب کرده‌ام شیرینی‌های زندگی‌ام را با شما سهیم شوم. هرگز خیال ندارم وانمود کنم هیچ مشکلی در زندگی ندارم و یا هیچ عیبی در رفتار و کردارم نیست. من یک آدم معمولی هستم. اگر بتوانم لحظه‌ای در روز، نور شادی و امید را به قلب شما بتابانم، وظیفه‌ام را در این دنیای زیبا انجام داده‌ام. ریختن چرک آب زندگی بر سر خواننده‌ها، کار ناشایستی است. به نظر من نویسنده‌ای هنرمند است که بتواند امید و شادی را به قلب مردم هدیه کند، وگرنه گله و شکایت از زندگی، کار ساده‌ای است.

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
دفترچه خاطرات گیس گلابتون
1400/04/17 06:36

نان روتی/ چاپاتی - آسان‌ترین نان دنیا

 

اگر گذرتان به هندوستان افتاده باشد، نه این‌که چند روزی در هتل‌های پنج ستاره اقامت کنید، بلکه اگر کوله‌پشتی بر دوش، چندهفته‌ای پای پیاده و یا سوار بر قطار در هند چرخیده باشید، حتماً دیده‌اید زنان هندی روزی سه بار کنار اجاق کوچکی چمباتمه می‌زنند و در تابه‌ای کوچک، نان می‌پزند. نان‌هایی به‌اندازه کف دست. اسم این نان روتی یا چاپاتی است.

انواع مختلفی نان روتی وجود دارد و یکی از انواع آن نان چاپاتی است. نان چاپاتی با آرد کامل گندم و روی ماهیتابه پخته می‌شود. چاپاتی یکی از ساده‌ترین نان‌های روزگار است. خمیر آن با مخلوط کردن فقط دو ماده یعنی آرد و آب ساخته می‌شود. البته می‌توانید قدری نمک هم به آن اضافه کنید.

ماجرایی که در زیر تعریف می‌کنم در دوره 50 روزه مصدومیت مادر شوهرم رخ داد.

 

16 اردیبهشت 1400 – شب قبل در خانه – باغ والدینم خوابیدم. صبح برای صبحانه نان تازه نداشتیم. من اگر شب آنجا بخوابم، صبح خودم دنبال نان تازه می‌روم، ولی آن روز تصمیمی دیگر داشتم. با خودم آرد کامل گندم آورده بودم و می‌خواستم نان روتی بپزم. اگر در آشپزخانه والدینم فر وجود داشت، نان دیگری را برای پختن انتخاب می‌کردم، ولی وقتی فقط یک اجاق‌گاز داری و یک ماهیتابه، نان روتی بهترین انتخاب است.

 

مواد لازم برای پختن نان روتی یا چاپاتی:

  • آرد کامل گندم 2 پیمانه
  • نمک یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • آب سه‌چهارم پیمانه

 

آشپزخانه بسیار کوچک است. صدها کاسه و بشقاب روی کابینت کوچک قرار دارد. فقط نیم متر سطح کابینت کنار ظرف‌شویی خالی است که ظرف‌های کثیف را آنجا می‌گذاریم. فاصله کابینت تا گاز کمتر از یک متر است. من از والدینم قول گرفتم در مدتی که نان می‌پزم به آشپزخانه رفت‌وآمد نکنند. سطح کابینت را با اسکاچ و مایع ظرف‌شویی شستم و خشک کردم. سپس آرد و نمک را در کاسه ریختم و هم زدم تا کاملاً مخلوط شود. آب ولرم را کم‌کم به آرد اضافه کردم و با قاشق هم زدم تا خمیر شکل گرفت.

کمی آرد روی سطح کابینت پاشیدم و خمیر چسبنده را روی آن ریختم. پنج‌دقیقه‌ای ورز دادم تا خمیر کاملاً شکل گرفت. کاسه را روی خمیر برگردانم و 15 دقیقه صبر کردم. خمیر را به 12 گلوله کوچک تقسیم کردم و چانه گرفتم. 

سپس ماهیتابه چدنی را با یک قاشق چای‌خوری روغن چرب کردم و روی شعله قرار دادم. صبر کردم تا ماهیتابه کاملاً داغ شود. یک چانه را به‌اندازه یک وجب با وردنه باز کردم. چند قطره آب روی ماهیتابه پاشیدم تا جزجز آن را بشنوم. خمیر پهن‌شده را داخل  ماهیتابه انداختم. یک دقیقه طول می‌کشد تا یک‌طرف خمیر بپزد و حباب بزند. در طول این یک دقیقه، چانه بعدی را وردنه کشیدم.

خمیر داخل تابه، حباب زد و من آن را برگرداندم تا طرف دیگر هم یک دقیقه حرارت ببیند. همین‌طور ادامه دادم و ظرف 15 دقیقه، دوازده نان چاپاتی داشتم. داغ و خوشمزه بود و با کره و عسل حسابی می‌چسبید. هشت‌تایی را برای صبحانه خوردیم. چهارتا را داخل کیسه فریزر پیچیدم. تا روز بعد تازه ماند تا آقای شوشو بتواند مزه‌اش را بچشد. چقدر هم دوست داشت.

 

رسپی این نان را می‌توانید اینجا بخوانید: نان روتی یا چاپاتی

 

پختن چاپاتی برای من سخت بود. بیشتر به خاطر کمبود جا. وردنه به همه‌چیز گیر می‌کرد. شاید اگر وردنه‌ام کوچک‌تر بود یا سطح کابینت بزرگ‌تر، این‌قدر برایم سخت نبود. البته گرسنه پای اجاق ایستادن و نان پختن هم هیچ لطفی نداشت!!! طفلک زنان هندی... هر روز و روزی سه بار، یک خروار نان روتی می پزند... من که دیگر خیال ندارم تشنه و گرسنه بایستم و برای صبحانه چاپاتی بپزم.

 

حالا نوبت شماست: تا حالا نان روتی خورده اید؟ تا حالا نان روتی پخته اید؟ چه تجربه ای درباره نان هندی دارید که با ما شریک شوید؟  

نظرات

نظر شما جهت ثبت نظر خود در وب سایت عضو شوید
Firuze

من تا به حال نان روتی نخوردم، اما مزه شیرین خاطرات شما را واقعا دوست دارم
خیلی خوبه که بیشتر خاطره مینویسیدگل

پاسخ
گیس گلابتون

متشکرمقلبقلبقلب

پاسخ
sghalehtaki

سلام خانم دکتر عزیز و با استعداد خودمون😁من هم در ایام قرنطینه نان پختن رو یاد گرفتم و بخصوص از ورز دادن خمیر خیلی لذت می برم پخت مدل های مختلفی رو در ماهیتابه نچسب امتحان کردم خلاصه لذت زیادی از کار کردن با دستهایم می برم چون یک عمر کار تدریس و مطالعه کرده ام و پختن نان تجربه ی شیرینی برایم بود نان های شما خیلی خوش منظره اند و خوشمزه به نظر می رسند آفرین بر شما که با شجاعت به استقبال تجارب تازه می روید و آن را با دیگران در میان می گذارید پختن پولکی هم خیلی ساده و جالبه امتحان کنید می بوسمتون با احترام سیمین از تهران

پاسخ
گیس گلابتون

دقیقا من هم تجربه شما را دارم. چقدر ورز دادن خمیر آرامش بخش است. چقدر انجام کارهای ساده با دست لذت بخش است. ممنونم از کلمات محبت آمیز شما. البته عکسی که در اینجا گذاشتم از اینترنت برداشتم. نان های چاپاتی من بسرعت خورده شد! هیچ فرصتی برای عکس گرفتن پیش نیامدنیشخند

پاسخ
faazi


Bale, man ham doorst kardeham. Az inke faghat az do madeh dorost misheh khosham miad bishtar🤪

پاسخ
گیس گلابتون

احسنت به شماگل

پاسخ
مریم خاتون

سلام وقتتون بخیر
منم نون رو توی ماهیتابه ی رژیمی درست کردم ولی خوب شبیه نون های روستاهای شمال بودن و بچهها سه سوته تمومش کردن
قطر نان زیاد بود و پف خوبی کرده بود به خاطر مایه خمیر روش سیاه دونه پاشیدم جاتون سبز واقعن خوشمزه بود این رو از یه خانم شمالی یاد گرفتم من خودم جنوب هستم

پاسخ
گیس گلابتون

ممنونم. نان های شمالی را نخوردم. نوش جونتونقلب

پاسخ
برچسب ها : 
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه