مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
الفبای زناشویی
1396/06/04 14:47

قوانین پنجگانه من برای آشپزی

من با میل و اراده خود همراه همسرم به شهری کوچک نقل مکان کردم. با این هدف که وضعیت مالی من و همسرم قوی‌تر شود و زودتر به امنیت مالی دلخواهمان برسیم. تصمیم ما تصمیم خوبی است و داریم کم کم پایه‌های مالی خود را قوی می‌کنیم.

 

روی دیگر سکه این است که ساعات کاری همسرم طولانی است. تفریحات مورد علاقه من در این شهر کوچک وجود ندارد. بنابراین من دارم با غوطه خوردن در دنیای آشپزی، قلبم را شاد نگه می‌دارم.

 

همیشه از آشپزی لذت می‌بردم و می‌برم. به نظرم آشپزی شبیه کیمیاگری جادوگران است. مشتی مواد غیرقابل خوردن را در دیگ می‌ریزی. دیگ را سر آتش می‌گذاری و با قاشقی بزرگ محتویات دیگ را هم می‌زنی. کمی ادویه از این ظرف و کمی از آن یکی. بوم!!! یک غذای خوشمزه پدیدار می‌شود.

 

پس درس اولی که یاد گرفتم این که است که در هر جایی و هر شرایطی می‌توانم راهی برای لذت بردن و تفریح کردن پیدا کنم. حتی در آشپزخانه عزیزم.

 

و اما درس دوم: قبلاً وقتی شوق آشپزی مرا فرا می‌گرفت، همزمان چهار پنج غذا می‌پختم. تمام ظرف‌های موجود در قفسه‌ها را کثیف می‌کردم و آشپزخانه را به گند می‌کشیدم. الان فهمیدم نباید همزمان چند غذا درست کنم. باید هر بار فقط یک غذا بپزم. ظرف‌های کثیف را همان موقع بشویم. استراحت کنم. اگر دیدم هنوز مشتاق پختن هستم، دوباره به آشپزخانه برگردم. این درس عالی باعث شده بیش از پیش از آشپزی لذت ببرم. به این ترتیب قوانین پنجگانه آشپزی را اختراع کردم.

 

قوانین پنجگانه من برای آشپزی:

  1. قانون اول: هر بار فقط یک غذا بپزم
  2. قانون دوم: بلافاصله ظرفهای کثیف را بشویم
  3. قانون سوم: قبل از آغاز سری دوم آشپزی، دست کم 15 دقیقه استراحت کنم
  4. قانون چهارم: در پایان آشپزی، اجاق گاز، کابیت ها و کف آشپزخانه را تمیز کنم
  5. قانونن پنجم: این که از همه مهم‌تر است: موقع آشپزی، هرگز آشپزخانه را ترک نکنم و همه حواسم را به آشپزی بدهم. چون تجربه نشان داد، حتی اگر به لحظه به مانیتور کامپیوتر نگاه کنم، کامپیوتر مثل یک سیاه چاله مرا به داخل خود می‌کشد. نمی‌توانم از کامپیوتر جدا بشوم. به نظر خودم فقط یک لحظه طول کشیده... ولی خدا می‌داند چقدر طول کشیده. در طول مدتی که من در سیاه چاله کامپیوتر غرق شده‌ام، غذاهایم سوخته، سر رفته، وارفته و .... تجربه دردناکی است و بارها تکرار شد تا بالاخره توانستم درسم را بیاموزم.

 

این قوانین برای وقتی است که دارم "عشقی" آشپزی می‌کنم. وگرنه من هر روز غذای گرم می‌پزم. این کار را آشپزی عشقی نمی‌دانم، بلکه آشپزی وظیفه‌ای است. برای این که بتوانم وظیفه آشپزی‌ام را انجام بدهم و هر روز غذای گرم و تازه داشته باشیم، در طول هفته غذاهای ساده می‌پزم. بدون دنگ و فنگ، ولی خوشمزه و سالم.

 

حالا نوبت شماست:

آیا شما آشپزی را دوست دارید؟

آیا شما قوانین پنجگانه را مراعات می‌کنید؟

آیا قانون خوب دیگری دارید که با ما در میان بگذارید؟

 

نظرات

نظر شما جهت ثبت نظر خود در وب سایت عضو شوید
nairika

سلام خانم دکتر گل،
منم مثل شما عاشق اشپزیم، مادرم میگه این علاقه بخاطر اینه که هنوز به وظیفت تبدیل نشده، اما من فکر کنم همیشه آشپزی رودوست داشته باشم.
قانون من تو آشپزی اینه که بی قانون باشم:),
یعنی علاقه خاصی به ترکیب مواد مختلف و تهیه غذا های جدیددارم، فک کنم بعد از مهندسی میدونستم آشپز خوبی هم باشم. ؛)

پاسخ
گیس گلابتون

چه عالی! یک آشپز خلاقلبخند

پاسخ
entertainment
http://masoomeh-happiness-project.blogfa.com

من به آشپزي عشقي علاقه مندم نه آشپزي وظيفه اي!
البته فهميده ام كه از آشپزي وظيفه اي غول بزرگي براي خود ساخته ام كه البته بچه گربه اي بيش نيست!
تقريبا انواع غذا ها را بلد هستم
قانون مهم من در آشپزي اينه كه قبل از شروع به كار تمام وسايل و مواد لازم اعم از ملاقه قاشق پيمانه قابلمه و تمام مواد غذايي لازم رو روي اپن اماده ميكنم تا حين اشپزي وقتم براي پيداكردنشون تلف نشه
يه دفتر خوشگل اشپزي هم دارم كه تجربياتم رو مينويسم براي دفعه بعدي

پاسخ
amitis2017

مرسی گیسو جان. فقط یه سوال از شما به عنوان یه پزشک با اطلاع و آگاه ددارم.
اینکه گفته میشع با پختن غذاها از خاصیت اونها کم میشه و دارن ملت رو به خام خواری ترغیب می کنند رو شما تا چه حد قبول دارید و تایید می کنید؟

پاسخ
گیس گلابتون

ممنونم. من در مورد خام گیاهخواری اطلاع کمی دارم. مد جدید دنیاست. سایت های معتبر تغذیه در موردش مطالب زیادی نوشته اند، علیه یا به نفع آن

پاسخ
دختر ایرونی

من اصلاااااا آشپزی رو دوس ندارم. مثل شکنجه میمونه برام. آشپزی وظیفه ای که دیگه هیچینیشخند

پاسخ
ال پیکاسو

منم آشپزی را خیلی دوست دارم خصوصا آخر هفته ها و موقعی که مهمون دارم.من آشپزی زیاد بلد نبودم اما شوهرم عاشق غذاهای خوشمزه و جدید هست و این باعث شد که برای جلب رضایت همسرم اشپزی کنم. به مرور به یک علاقه مندی برایم تبدیل شد.شوق و علاقه من موقعی بیشتر شد که دیدم مهمانهایم هم از غذاهایم لذت میبرند و دستور پخت غذا را از من جویا می شوند.من دستور خاصی ندارم فقط از قانون 5 اشپزی استفاده میکنم یعنی تمام مدت در آشپزخانه هستم.برای اینکه وقتم هدر نرود همزمان همه غذا ها را بار میگذارم.در حین پخت آنها سالاد و دسر آماده میکنم وبه غذاها سر میزنم.در پایان پخت غذاها همه چیز اماده می شود.و من با صرف چند ساعت هم میز می چینم هم چند نوع غذای خوشمزه درست میکنم

پاسخ
faazi

سلام. منم آشپزی کردن رو دوست دارم و عاشق درست کردنِ غذاهای جدیدم. یه تجربه که تو آشپزی یاد گرفتم اینه که برای خوشمزه تر شدن غذا اجازه بدیم گوشت فریز شده به مدت چند ساعت تو هوای آشپزخونه یخش آب شه به جای اینکه بخوایم با مایکرویو یا آب داغ سریع یخشو آب کنیم. اینو امتحان کنید مشتری میشین.چشمک

پاسخ
ال پیکاسو

متن من پاک شد؟

پاسخ
Rose

سلام گیس گلابتونِ جان.
قوانین آشپزی من اینها هستند:
- همیشه با وضو شروع به آشپزی میکنم.
- هر غذایی که میپزم به نیت یک یا چند تا از معصومین و امام ها میپزم. که هر روز خانواده و خودم غذای نذری بخوریم و از برکاتش بهره ببریم.
برنامه غذایی ریختم. مثلا شنبه ها پلومخلوط، یکشنبه ها خوراکو کوکو، دوشنبه ها اش و سوپ و اینا و الی اخر.
این برنامه ریزی خیلی خیلی ارامش بخشه و تنوع غذاییمون هم بالا رفته.
سعی میکنم هر هفته یکی دو تا غذا یا خوراک جدید هم امتحان کنم.

پاسخ
گیس گلابتون

با وضو آشپزی می کنید و با اسم معصومین؟ چه قشنگ... چه برکتی دارد آن غذا. برنامه غذایی هم عالی است. متشکرم

پاسخ
برچسب ها : 
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه