زندگی من مثل همه مردم، مجموعه‌ای از تلخ و شیرین است، ولی من انتخاب کرده‌ام شیرینی‌های زندگی‌ام را با شما سهیم شوم. هرگز خیال ندارم وانمود کنم هیچ مشکلی در زندگی ندارم و یا هیچ عیبی در رفتار و کردارم نیست. من یک آدم معمولی هستم. اگر بتوانم لحظه‌ای در روز، نور شادی و امید را به قلب شما بتابانم، وظیفه‌ام را در این دنیای زیبا انجام داده‌ام. ریختن چرک آب زندگی بر سر خواننده‌ها، کار ناشایستی است. به نظر من نویسنده‌ای هنرمند است که بتواند امید و شادی را به قلب مردم هدیه کند، وگرنه گله و شکایت از زندگی، کار ساده‌ای است.

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
دفترچه خاطرات گیس گلابتون
1390/08/20 00:00

ناردونی

گفته بودم که تازگی در یک رستوران برای اولین بار در عمرم "ناردونی" خورم. خب ... از بس خوشمزه بود و مزه اش زیر دندانم مانده بود، چند روز بعد خودم ناردونی پختم! البته به یک روش مبتکرانه و تنبلانه!

مادرشوهرم شمالی است و چند وقت قبل به من یک بسته بزرگ دانه های انار ترش داده بود و من سر در نمی آوردم که این دانه ها به چه درد می خورد. به جای این که خودش یک بار ناردونی بپزد که من بفهمم چی به چیست، به توضیحاتی کوتاه و نارسا، بسنده کرده بود. از خدا که پنهون نیست، از شما هم نباشد، چند وقت قبل می خواستم دانه های انار را دور بریزم و فریزر را خالی تر کنم، نمی دانم چی شد که دست نگه داشتم.

وقتی ناردونی خوشمزه را چشیدم، دیدم که تا بحال از چه مزه بهشتی بی بهره بوده ام. خب ... راستش من چندان سررشته ای از آشپزی های رنگ و وارنگ ندارم. از بیست و هشت سالگی تا چهل و دو سالگی هم گیاهخوار بودم و فقط گیاهی آشپزی می کردم. پس خیلی واضح است که به هیچ عنوان خبر ندارم چطور می شود مرغ شکم پر، آن هم از نوع ناردونی پخت. به همین دلیل مرغ و پیازداغ و دانه های انار ترش و آلو را در دیگ ریختم و با مقدار کافی نمک و فلفل و قدری آب، گذاشتم که آرام آرام بپزد. قیسی هم نداشتم. داخل گنجه آشپزخانه مقداری انجیر خشک پیدا کردم و به نظرم آمد به اندازه قیسی برای پختن ناردونی خوب است!

وااااااااااااااااااااااای! چقدر خوشمزه شد. هنوز هم که فکر می کنم دهانم پر از آب می شود. به قدری از شیرین کاری خودم خوشم آمد که پدر و مادر و خواهر و شوهر خواهرم را فردا برای "ناردونی خوران" دعوت کرده ام. خواستم آنها را هم در این لذت ناب شریک کنم.

امروز خورش را بار گذاشته ام. یک پاتیل شده است. جا هم نیفتاده است. تکه های استخوان مرغ هم در آن شناور است و من نیم ساعتی داشتم خرده استخوان از توی خورش جمع می کردم. دلم آشوب شد. سه سال است که گوشت می خورم، ولی هنوز در قلبم یک گیاهخوارم و از فکر خوردن گوشت یک جانور مرده، حال تهوع می گیرم ... چه رسد به صید استخوان خرده از یک پاتیل خورش عجیب و غریب.

دفعه قبلی که والدینم خانه ما مهمان بودند، برنج را آنقدر شور کرده بودم که هر قاشق برنج را باید با یک لیوان آب فرو می دادی. پلوی شور را به زور قورت می دادم و به قصه مادربزرگم فکر می کردم. قصهء دختری که گفت اگر شاه مرا به زنی بگیرد، چنان آشی برایش می پزم که یک لشگر بخورد و سیر شود و باز هم اضافه بیاید! من هم چنین معجزه ای کرده بودم. این بار هم با یک خورش ناآشنا و پر از خرده استخوان می خواهم والدینم را سورپریز کنم! فکر کنم بار بعد غذایشان را با خود بیاورند.

خدا کند فردا غذایم خوب شود. این آقای شوشو هم که راستش را نمی گوید. هر چه می پزم، می گوید عالی است! دلم آشوب است ...

.
.
.
شنبه شب نوشت: با سپاس از حمایت های معنوی شما. ناردونی خوشمزه نشد. ولی هفت نفر بودیم و من برای ده نفر غذا پخته بودم. یک دانه برنج هم باقی نماند. همه دولپی غذا خوردند. فکر کنم خیلی گرسنه بودند. فکر نکنید دارم شکسته نفسی می کنم. نه بابا. من با شکسته نفسی مخالفم. اگر دست پختم خوب بشود، خودم زودتر از بقیه می گویم. ولی خب... مهمانی خوبی بود.

 


نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

سميه

بايد خوشمزه باشه. كلا با مرغ ميشه غذاهاي خوشمزه اي درست كرد

پاسخ
نرجس

سلام خانم دکتر، مطمانم خوب از آب درمیاد، غذا هم برای خوشمزه شدن نیاز به انرژی مثبت داره و اینکه براش وقت گذاشته بشه، به امون خدا رهاش کنیم بهش برمیخوره، دستور غذای شمالی خواستین در خدمتم آشپزیم بدک نیست، تا یادم نرفته عیدتونم مبارک

پاسخ
جور دیگر باید دید!

عزیزم! اگه مث من از بیست سالگی اشپزی کرده بودی اینطوری نمیششد! شوخی کردم حتما عالی میشه انار خیلی خوشمزه است پس ناردونی هم عالی میشه دلم خواست.

پاسخ
خانمی

از دست تو گیس گلابتون :)) تو ناردونی پز حرفه ای می شی ! امروز هم غذایت خوب میشود، تو آشپزخوبی هستی گیس گلابتون من :)

پاسخ
فخری

سلام واوووووووووووووووو دهنم آب افتاد الان حتما غذا پخته شده به به نوش جونتون:))

پاسخ
ژینا

سلام گلابتون جان، یادمه یه بار توی وب ستاره یه کامنت گذاشته بودی که بعد از ازدواج حتما گوشت بخوره برای جلوگیری از سردمزاجی. واقعاً اینقدر تاثیر داره؟ آخه منم گیاه خوارم و از تصور خوردن گوشت دلم آشوب میشه

پاسخ
الی گولو

گیس گلاب عیدت مبارک خواستی غذای شمالی درست کنی برو تو این وبلاگ، من غذاهای مرغیشو برات گذاشتم. من کلی غذای شمالی از این دوستم یاد گرفتم تازه خیلی هاش هم گیاهی هستن . ناهار فردا و امروز نوش جان عزیزم

پاسخ
الی گولو

یادم رفتم لینک بدم اااا اینجا نمیشه کپی کرد. خب تو لینکای من هست . لذت آشپزی ( شف هانی ) شاد باشی عزیزم

پاسخ
سمانه

لپت و بیار جلو ماچش کنم جیییییییییگر مهمونی خوب برگزار شد؟ایا؟

پاسخ
bahhar

اگر نخوانمتان دلتنگتان میشوم

پاسخ
faranak

گیس گلابتون عزیز سلام، امیدوارم که حالت خوب باشه. این اولین کامنت من هست، البته خوشبختانه چند ماهی‌ هست که میخونمت و خیلی خیلی‌ تاثیر خوب رو من داشتین، متأسفانه ایران نیستم والّا دوست داشتم در کلاسها و از کتابها استفاده کنم، همیشه دعائ خیرتون می‌کنم که باعث امیدو انرژی مثبت دیگران هستین، ایشالا همیشه شاد باشی‌. یک سوالی‌ داشتم ازتون، علت اینکه از گیاه خاوری برگشتین چی‌ بود؟ من گیاه خوارم، و از نظر فیزیکی‌ و روحی‌ خیلی‌ بهترم، هتینمیتونم فکر کنم که روزی گوشت بخورم، در کامنت بعضی‌ها خواندم که شاید حدس زده بودن باعث سرد مزاجی بشه که این هم مثل خیلی‌ ایرادهای بی‌ مورد و غلط هست که به گیاه خواری گرفته میشه، من چه بسا خانمها و آقایون گیاه خاور دیدم که زندگی‌ زناشویی خوبی‌ دارن و حتی صاحب فرزند شدن و اونهارو هم گیاه خاور هستن. و رشد فکریو و جسمی‌ خیلی خوبی‌ دارن. خوشحال میشم علت این کارتونو بدونم البته اگه فضولی نباشه و دوست داری بگین. شاد باشی‌ خانمی

پاسخ
دخترشمالی

سلام... شاید مرا یادتان نیاید....2هفته ای در خردادماه تمام آرشیو وبلاگ قدیمتان را خواندم و یک پیام برایتان گذاشته بودم...در تمام این مدت که نبودم به یاد اینجا بودم... اینهمه پیشرفت؟؟؟!!!عالیست...تبریک میگویم از صمیم قلب...شما نمونه یک انسان توانا هستید و به جامعه انسانی ثابت کردید که انسان هرجه را بخواهد خواهد شد. جمعه امتحان کانون وکلاست....برایم دعا کنید...دراصل برای آماده شدن در این کنکورغیبت داشته ام...پراز انرژی منفی شده ام...نمیدانم چرا....خوب تلاش کرده ام اما فکرمیکنم به دلیل رقابت بالا بایدآماده تر میشدم!به هرحال منتظرباشید تااز شنبه صبح یک نفر به خوانندگان پروپاقرصتان اضافه شود. ممنون از توجهتان.

پاسخ
گیس گلابتون

فرانک جون و ژینا جون گیاهخواری خوی آدم را نرم می کند. خیال ندارم تبلیغ کنم، ولی خودم هم گیاهخواری را ترجیح می دهم. احتمال میدهم دوباره این کار را شروع کنم. راستش زن و شوهر باید با هم هماهنگ باشند، بویژه در نوع تغذیه. اگر هر دو گیاهخوار باشند، عالی است. ولی اگر یکی از آنها گیاهخوار باشد و دیگری گوشتخوار، تضاد ایجاد می شود. یکی خوی نرمی دارد و دیگری خویی قوی. واضح تر از این نمی توانم توضیح بدهم. اگر اصرار می کردم که یک شوهر گیاهخوار پیدا کنم. کارم خیلی سخت تر می شد. شما دو نفر حتما از من جوان تر هستید و فرصت بیشتری برای پیدا کردن همسر دلخواه خود دارید. موفق باشید

پاسخ
آنا

سلام. همسر من گیاه خواره ولی من نه. من هم خیلی دلم میخواد گیاهخوار بشم ولی تا حالا نتونستم. البته نسبت به قبل از ازدواجم کمتر گوشت میخورم. میخواستم بدونم شما چطور گیاه خواری رو شروع کردید. آیا یکمرتبه کلا مصرف گوشت رو قطع کردید یا کم کم. راستش من از نظر عقلی و احساسی دوست دارم گیاهخوار باشم ولی انگار اراده اش رو ندارم از بعضی از غذاها بگذرم. درضمن دوست دارم وقتی بچه دار شدیم به بچه ام از اول گوشت ندم پس خودم باید قبل از حاملگی گیاهخوار بشم. ممنون میشم راهنماییم کنید.

پاسخ
نکته نظر

به نظرم تعادل تو هر امری آدمو به کمال مطلوب نزدیکتر میکنه.همسر آدم مهم نیست گوشت میخوره یا گیاه,مهم اینه که همراه زندگی باشه....

پاسخ
مهربانو www.mehrbaanoot.blogsky.com

چی شد که دیگه گیاه خوار نیستی گیس گلابتون؟:)برام جالبه بدونم!

پاسخ
گیس گلابتون

من نمی دانم گیاهخواری کار خوبی است یا نه. تبلیغ نمی کنم. چطور می شود گیاهخوار شد؟ نمی دانم. شاید باید کم کم گوشت را کم کرد. نمی دانم

پاسخ
برچسب ها : 
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه