زندگی من مثل همه مردم، مجموعه‌ای از تلخ و شیرین است، ولی من انتخاب کرده‌ام شیرینی‌های زندگی‌ام را با شما سهیم شوم. هرگز خیال ندارم وانمود کنم هیچ مشکلی در زندگی ندارم و یا هیچ عیبی در رفتار و کردارم نیست. من یک آدم معمولی هستم. اگر بتوانم لحظه‌ای در روز، نور شادی و امید را به قلب شما بتابانم، وظیفه‌ام را در این دنیای زیبا انجام داده‌ام. ریختن چرک آب زندگی بر سر خواننده‌ها، کار ناشایستی است. به نظر من نویسنده‌ای هنرمند است که بتواند امید و شادی را به قلب مردم هدیه کند، وگرنه گله و شکایت از زندگی، کار ساده‌ای است.

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
دفترچه خاطرات گیس گلابتون
1395/04/17 12:03

عاشقانه‌ای برای ماهی برشته

قبل از ماه رمضان از مرکز پرورش ماهی چند ماهی قزل الا خریده بودیم. از ماهی فروش خواستم شکم ماهی را کاملاً سفره کند تا بتوانم آن را براحتی در سینی فر پهن کنم. شش تا ماهی قزل آلای اندازه متوسط خریدیم. هر کدام را جداگانه در کیسه نایلونی قرار دادم که در فریزر بهم نچسبند.

 

من عاشق ماهی قزل آلا هستم. در طول ماه رمضان آقای شوشو حاضر نشد ماهی بخورد. می‌ترسید معده درد بگیرد. ترجیح می‌داد پلو مرغ بخورد. من هر بار در فریزر را باز می‌کردم، با تماشای ماهی، آب دهنم راه می‌افتاد. چاره‌ای نبود. باید تا پایان ماه رمضان صبر می‌کردم.

 

روز عید فطر، با خوشحالی اعلام کردم: امروز نوبت ماهی قزل آلاست. یکی از سرگرمی‌های دلپذیر من و آقای شوشو، پختن غذاهای خاص به کمک یکدیگر است. زبان اصلی عشق من، صرف وقت معنادار در کنار هم است. اگر کتاب پنج زبان عشق را خوانده باشید، می دانم دارم در مورد چه صحبت می‌کنم.

 

من ماهی را در فر طبخ می‌کنم. فر را روشن کردم و درجه حرارت آن را 250 درجه فارنهایت قرار دادم. آقای شوشو سینی فر را با آلومینیوم فویل پوشاند.  کف سینی را با کمی روغن چرب کردم. دو تا ماهی برای ما سه نفر کافی است. بنابراین دو ماهی از فریزر درآوردم. پوشش نایلونی را باز کردم و آن‌ها را روی سینی فر گذاشتم. دو طرف ماهی را نمک و دارچین مالیدم. حسابی نمک زدم. به نظر من ادویه اصلی ماهی، نمک است. هرچه بیشتر، خوشمزه‌تر. دارچین را برای رفع بوی بد به پوست ماهی می‌مالم.

 

 ده دقیقه‌ای صبر کردم تا فر کاملاً داغ شود. سپس اقای شوشو سینی را داخل فر، روی پنجره نزدیک به کف فر قرار دارد. برنج را شستم، مخلوط برنج هندی و دودی. در دیگ ریختم. قدری آب به آن اضافه کردم. نمک و روغن هم زدم. دیگ را روی شعله گذاشتم.

 

تا چند تا تکه ظرف بشویم و دستمالی به کابینتها بکشم، پانزده دقیقه گذشت. من و آقای شوشو، ماهی‌ها را نگاه کردیم. یک طرف آن‌ها کاملاً برشته شده بود. آقای شوشو سینی را بیرون آورد و روی زمین گذاشت. من به کمک دو کفگیر دو ماهی را پشت و رو کردم. دوباره سینی را در فر قرار دادیم. این بار حرارت فر را کم کردم: 180 درجه فارنهایت.

 

بشقاب‌ها و قاشق و چنگال را روی میز چیدم. ظرف زیتون و خیارشور، آبلیمو، لیوان‌های پر از یخ و موهیتو را روی میز قرار دادم. پانزده دقیقه بعد، ماهی‌ها کاملاً برشته شده و برنج پخته بود.

 

تکه بزرگی ماهی برشته برداشتم. کمی برنج در بشقاب ریختم. چند زیتون. عطر ماهی برشته و عطر برنج دودی را با لذت به مشام کشیدم. احساس کردم این ضیافت رؤیایی یک چیزی کم دارد. یک آهنگ ملایم گذاشتم. خدای من! به نظرم باید چند تا شمع هم روشن می‌کردم، ولی دیگر برای خوردن ماهی، طاقتم طاق شده بود.

 

روی ماهی آبلیمو ریختم. یک تکه ماهی را در دهانم گذاشتم. چشمانم را بستم تا تمام لذت مزه‌اش را احساس کنم. ماهی در عین برشته بودن، آبدار بود. پرنمک و پرگوشت. بقدری عاشق بشقاب پر از ماهی و برنج و زیتونم شده بودم که احساس می‌کردم، آن  بشقاب هم مرا دوست دارد. گوشم پر از نوازش Love Song بود، مشامم پر از عطر ماهی و دارچین، زبانم با ماهی و برنج و زیتون، در حال روبوسی...

 

خدایا صدهزار مرتبه شکرت...

 

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

arezou

چه عاشقانه دل انگیزیقلب

پاسخ
سارانگ1

به به... چه خوب نوشتید، انگار همراه شما من هم ماهی خوردم... نوش جان...

پاسخ
الی

نوش جونتون گلابتون عزیز
ما هم بسی لذت بردیم، وصف العیش ، نصف العیش

پاسخ
fakhri

به به منم دلم ماهي قزل آلا به روش خانم دكتر خواستقلب

پاسخ
rose

سلام.
یک عاشقانه ی آرام.
خوشبختی، بیشتر یک حس درونی خوب است تا یک اتفاق خوب خارجی.
میشه صرفا گفت: نهار ماهی داشتیم! اما با تغییر زاویه دید، همین یک جمله خبری تبدیل میشود به یک عاشقانه خوشمزه ی شادی آور.

پاسخ
m.motamedpooya@gmail.com

خانم دکتر با نوشته تون من رو هم به هیجان آوردید.

پاسخ
sindrella

گل
عاالی
عیدتون مبارک

پاسخ
دختر دریا

سلام گیس گلابتون عزیز
از نوشته هاتون همیشه لذت می برم
خاص مینویسین عالی و پر هیجان
نوووووش جانتون

پاسخ
بهرام

چقدر جالب ، خوشحالم که می بینم یک غذای خوب اینقدر میتواند خوشحالتان کند .لبخند

پاسخ
گیس گلابتون

البته که با غذای خوب شاد می شوم. من حتی با تماشای آسمان آبی هم شاد می شوم. حتی با تمرکز روی تنفسم و این که می توانم به این راحتی نفس بکشم شاد می شوم.

پاسخ
فرزان جونی محمدی

جونمممم عزیزم چقدر زیبا نوشتین .منم فردا که تعطیله ناهار ماهی پلو میپزم .مثل شما در فر.آخه من همیشه سرخشون میکردم.
ممنونم ازتونبغل

پاسخ
برچسب ها : 
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه