مادرناتنی بودن دشوار است. مادران ناتنی همه زحمات یک مادر را به عهده دارند، بدون این که افتخارات یک مادر را داشته باشند. مادران ناتنی همه جا و در همه شرایط زیر ذره بین انتقاد همگان قرار دارند. ظاهرا بهشت زیر پای مادران ناتنی نیست. متأسفانه فرهنگ ما نسبت به مادران ناتنی بسیار بی‌رحم است و کار را برای مادران ناتنی دشوارتر می‌کند. ما با افسانه‌های سیندرلا، سفید برفی و اولدوز و کلاغ‌ها بزرگ شده‌ایم. نفرت و ترس از مادرناتنی از کودکی در وجود ما تزریق شده است. به همین دلیل هر مادرناتنی در خفا از خود می‌پرسد: "آیا من هم موجودی نفرت‌انگیز مثل زن باباهای افسانه‌ها هستم؟" مادران ناتنی دچار شرم و احساس گناه هستند، زیرا جامعه با آن‌ها به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار عفریته‌ای شریر می‌باشند. آمار طلاق در کشور ما بالا رفته است. در شهرهای بزرگ حدود نیمی از ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود. پس هر روز تعداد کودکانی که با مادرناتنی بزرگ می‌شوند، افزایش می‌یابد. اگر طرز فکر ما و رفتار ما با مادران ناتنی عوض نشود، کودکان طلاق بیش از هرکسی از این موضوع آسیب می‌بینند. این بخش سایت به مادران ناتنی تقدیم می‌شود. کامنت دیگران حذف می‌شود. اینجا جایی است که مادران ناتنی می‌توانند با آرامش مشکلات خود را بیان کنند و جواب بسیاری از سؤالات خود را پیدا کنند. لطفاً با کلام محبت و احترام بنویسید. همان کلامی که شایسته شماست. ممنونم

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
مادران ناتنی
1398/06/10 10:51

حسادت فرزندخوانده

 

من شش ماه پیش ازدواج کردم. همسرم دختری سه‌ساله دارد. هر بار می‌خواهم کنار همسرم بنشینم، فرزندخوانده سه‌ساله‌ام مثل یک شیر ماده به من پرخاش می‌کند. آیا او به من حسادت می‌کند؟

 

بله! دخترخوانده شما حسادت می‌کند! و این مسئله نباید باعث ناراحتی یا تعجب شما بشود.

پدران، عشق اول دخترانشان هستند، مگر پدران بدرفتار و خشن که مایه نفرت‌اند. معمولاً دخترها عاشق پدرانشان هستند و بر سر مالکیت آن با دیگران، حتی با مادر خود رقابت می‌کنند. مادرناتنی که جای خود دارد.

به‌طورکلی فرزندان نسبت به مادرناتنی مقاومت دارند و او را غریبه به شمار می‌آورند. سال‌ها طول می‌کشد تا فرزندان باور کنند مادرناتنی آدم خوبی است و خیال ندارد زندگی آن‌ها را تباه کند و حضور او مایه سعادت و شادی خانواده است. تا هنگامی‌که فرزندخوانده شما، نیت خوب شما را باور کند، انتظار داشته باشید نسبت به شما مقاومت نشان بدهد.

برگردیم به موضوع حسادت. حسادت یکی از عواطف انسانی است و در همه روابط انسانی حضور دارد. برادر به خواهر و بالعکس، برادر به برادر، خواهر به خواهر، دختر به مادر و برعکس و پسر به پدر و برعکس، حسادت می‌کنند.

خانواده ناتنی هم از حسادت خالی نیست. ممکن است فرزندخوانده به مادرناتنی و مادرناتنی به فرزندخوانده حسادت کند. امکان دارد فرزندخوانده و مادرناتنی برای جلب محبت پدر/همسر نسبت به هم احساس رقابت داشته باشند.

اگر احساس می‌کنید فرزندخوانده‌تان نسبت به شما احساس حسادت می‌کند، ناراحت نشوید. جبهه نگیرید و توقع نداشته باشید حسادت مثل حباب ناپدید شود. یک مادرناتنی می‌گفت پس از ازدواج، درخواست نصب یک دستگاه کولرگازی کرده است. پس از نصب کولرگازی در اتاقش، هر دو فرزندخوانده‌اش فوری احساس کردند آن‌ها هم به کولرگازی نیاز دارند، درحالی‌که سال‌ها بدون کولرگازی زندگی کرده بودند. او از حسادت و رقابت فرزندخوانده‌هایش ناراحت بود. به او گفتم: ناراحتی ندارد عزیز دل! بچه‌ها تا آن موقع نمی‌دانستند کولرگازی چه نعمتی است. وقتی فهمیدند انتظار دارند برای آن‌ها هم کولرگازی تهیه شود. ممکن است با بداخلاقی و بدرفتاری خواسته خود را مطرح کرده باشند، ولی درخواست آن‌ها اشکالی نداشته است و طبیعی است.

ممکن است شما مادرناتنی گرامی نسبت به فرزندخوانده خود احساس حسادت کنید: چرا او آخرین‌مدل موبایل را دارد؟ چرا او هیچ کاری در خانه انجام نمی‌دهد؟ چرا نسبت به او سختگیری لازم نمی‌شود؟ چرا؟ چرا؟ چرا؟ احساس حسادت از سوی شما هیچ اشکالی ندارد، به‌شرط آن‌که به رفتار ناشایست و نادرست تبدیل نشود. احساسات ما در اختیار ما نیستند. ما نمی‌توانیم مانع بروز احساسات شویم. اما... اما ما به‌عنوان یک فرد بالغ باید بتوانیم روی رفتار خود کنترل داشته باشیم. اگر شخصی بگوید: رفتار من دست خودم نیست و نمی‌توانم خود را کنترل کنم! یعنی اعتراف می‌کند ازنظر عاطفی و اجتماعی نابالغ است و از مهارت‌های اولیه رفتاری برخوردار نیست.

ما به‌عنوان یک فرد بالغ باید بتوانیم رفتار خود را به‌خوبی مدیریت کنیم و هرگز اجازه نداریم عواطف منفی خود، مثل حسادت و خشم را مثل زباله روی سر دیگران خالی کنیم.

 

خلاصه: حسادت یکی از عواطف انسانی است و در همه روابط انسانی حضور دارد. اگر بین مادرناتنی و فرزندخوانده احساس حسادت وجود داشته باشد، طبیعی است. به حسادت فرزندخوانده خود حساس نباشید و آن را عادی تلقی کنید. اگر خودتان احساس حسادت می‌کنید، مهم نیست. آنچه اهمیت دارد رفتار شماست که همیشه باید از روی انصاف باشد. توجه کنید که به عنوان یک آدم بزرگ قرار است شما بتوانید رفتار خود را کنترل و مدیریت کنید.

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

najme55
http://gahyman.blog.ir

سلام خانم دکتر عزیز... وقتی من ازدواج کردم برادر کوچکم سه ساله بود. وقتی همسرم به دیدن من میامد برادرم میدوید میومد بین ما مینشست! رفتارش از نظر ما بامزه و شیرین بود ولی بعدها فهمیدم که چقدر همسرم را ناراحت میکرده
شنیده ام سه سالگی شروع سن احساس هویت و به تبع اون حسادت هست. و همینطور که گفتید خیلی مختص مادر ناتنی نیست هر جا سه ساله ای هست میشه سراغش را گرفت!

پاسخ
گیس گلابتون

بله. حسادت در همه روابط انسانی حضور دارد و بله مالکیت طلبی حتی در سه سالگی هم مشاهده می شود.

پاسخ
بهار

گیسگلابتون جان
من مادر ناتنی نیستم،اما هنوز این مطالب خوبو اطلاعات عالی رو می خونم.چون خودمو آماده کرده بودم که اگه مرد خوبی پیدا کردم حتی اگه بچه داشت باهش ازدواج کنم. خودم مطلقه بودم و خیلی دلم می خواست رابطه متاهلی گرم و سالمی نسیبم بشه حتی شده با مردی که بچه داره.که بایه پسر مجرد ازدواج کردمو اوضاع خیلی خوب پیش رفت...
کتاب ازدواج مثل اب خوردن شما عالی ست.
فرهنگ سازی شما برای مادر ناتنی بسیاررررر با ارزش عالی ست.
سپاس فراوان.

پاسخ
گیس گلابتون

شما لطف دارید بهار خانوم. انشالله در کنار همسرتان همیشه شاد و تندرست باشیدگل

پاسخ
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه