مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
الفبای زناشویی
1396/11/21 09:12

چگونه مامان بدجنسی باشید؟!

 

 

 

  • 1-بچه‌ها را وادار کنید هر شب سر ساعت معینی بخوابند

    خواب کافی شبانه برای بچه ضروری است. اگر بچه کم بخوابند، بخوبی قد نمی‌کشند و متاسفانه از  نظر ذهنی هم خوب رشد نمی‌کنند. اگر بچه‌ها عادت کنند شب‌ها در ساعت معینی بخوابند، خواب شبانه کافی خواهند داشت. بعلاوه بچه‌ها نیاز دارند در محیطی منظم و قابل اطمینان زندگی کنند. با تعیین وقت معینی برای خوابیدن، به آنها نظم و اطمینان را هدیه می‌دهید.

    اولش بچه‌ها با شما می‌جنگند و حاضر نمی‌شوند به تختخواب بروند، ولی اگر در تصمیم خود مصمم باقی بمانید، بچه‌ها تسلیم خواهند شد. خواباندن بچه‌ها در ساعت معین، هم برای بچه‌ها مفید است و هم برای شما چون شاید بتوانید یکی دو ساعت تنهایی با با همسرتان داشته باشید.

     

     

  • 2-هر روز به بچه‌ها شکلات و شیرینی ندهید

    نباید هر روز به بچه‌ها شیرینی و شکلات بدهید، بلکه شیرینی و شکلات را به عنوان جایزه و در مواقع ویژه به بچه‌ها بدهید. اینطوری بچه‌ها اضافه وزن پیدا نمی‌کنند، دندان‌های سالم‌تری هم خواهند داشت. 

     

     

  • 3-از بچه‌ها بخواهید برای وسایلشان پول بدهند

    بچه‌ها فیلم و گیم و اسباب بازی می‌خواهند؟ از آنها بخواهید خودشان پول آنها را بپردازند یا دست کم بخشی از بهای آن را بپردازند. من جوانان بیست و چند ساله‌ای را می‌شناسم، پول جیبی زیادی دریافت می‌کنند، ولی هزینه سریال‌های پانصد ششصد هزار تومانی را نمی‌پردازند و انتظار دارند والدینشان هزینه تفریحات شخصی‌شان را پرداخت کنند. کلاً برای چی پول جیبی می‌گیرند؟ معلوم نیست! اگر به بچه‌ها یاد ندهید باید برای وسایلشان پول بپردازند، کم کم از شما انتظار خواهند داشت اتومبیل، خانه، حتی دفتر کار آنها را شما بخرید! انتظار خواهند داشت، شما هزینه زن و بچه آنها را بپردازید! بچه‌ها را برای مسئولیت‌های زندگی آماده کنید.

     

     

  • 4-تکالیف مدرسه‌شان را انجام ندهید

    گاهی اوقات تکلیف بچه‌ها زیاد و دشوار است. شما ممکن است وسوسه شوید برای بچه‌ها انشا بنویسید، کاردستی درست کنید، بافتنی انجام بدهید، گلدوزی کنید،... هرگز هرگز و هرگز تکلیف مدرسه بچه‌ها را انجام ندهید. به بچه فرصت بدهید تا گلیم خودشان را از آب بیرون بکشند. شما همیشه نمی‌توانید وظایف آنها را انجام بدهید. به بچه‌ها فرصت بدهید برای زندگی واقعی آماده شوند.

     

     

  • 5-کارهای دشوار به عهده بچه بگذارید

    اگر انجام کاری برای فرزندتان دشوار است، جلو ندوید تا کار را به جای آن‌ها انجام بدهید. پسر پانزده ساله‌ای می‌شناسم که وقتی سه چهار تا تخم مرغ به دستش می‌دادی، ظرف یک چشم بهم زدن تخم مرغ‌ها می‌شکست. یک بار کیسه تخم مرغ را به دست من داد و گفت:

  • شما این تخم مرغ‌ها را بیاورید
  • چرا؟
  • چون من همیشه آنها را می‌شکنم
  • فدای سرت! آنقدر تخم مرغ بشکن تا یاد بگیری چند تا تخم مرغ را حمل کنی
  • آخه...
  • آخه نداره. مهم نیست تخم مرغ را می‌شکنی. مهم است که یاد بگیری آن‌ها را نشکنی

    سخن کوتاه که او بالاخره یاد گرفت تخم مرغ‌ها را بدون شکستن، حمل کند.

     

     

  • 6-استفاده از ساعت را به آنها یاد بدهید

    بچه‌ها از یازده سالگی باید خودشان صبح‌ها از خواب بیدار شوند. یک ساعت زنگدار در اختیار آنها بگذارید تا یاد بگیرند وقت بیدار شدن خود را تنظیم کنند. در مورد وقت تلویزیون نگاه کردن یا زمان آماده شدن هم همینطور. لازم نیست شما زمان نگه دار بچه‌ها باشید و مرتب سرشان غر بزنید.

     

     

  • 7-همیشه آخرین مدل و گران‌ترین مدل را نخرید

    بچه‌ها را عادت ندهید آخرین مدل و گران‌ترین مدل وسایل را داشته باشند. این عادت جیب شما را خالی می‌کند و بچه را متوقع و طلبکار بار می‌آورد. به بچه‌ها قناعت و سپاسگزاری را یاد بدهید تا عمری را در ناشادی و بدهکاری سپری نکنند.

     

     

  • 8-بگذارید با عواقب کارهایش روبرو شود

    اگر فرزندتان اسباب بازی‌اش را شکست، فوری یکی دیگر برای او تهیه نکنید. اگر تکلیفش را در خانه جا گذشت، به هر قیمتی شده تکلیفش را به او نرسانید. اجازه بدهید عواقب کارهایش را احساس کند و مسئولیت پذیر شود. نگذارید بچه‌ها باور کنند قرار است شما همیشه روی خرابکاری‌هایشان، ماله بکشید.

     

     

  • 9-تماشای فیلم‌ها و دسترسی به اینترنت را کنترل کنید

    ممکن است بچه‌ها نق بزنند: «مامان دوستم میذاره او این فیلم را ببیند.» به او بگویید: «شاید مامان دوستت بذاره بچه‌اش از پشت بام پایین بپره! مگه من قراره چنین اجازه‌ای به تو بدهم؟» حواستان باشد بچه‌ها چه فیلم‌هایی می‌بینند یا به چه سایت‌هایی سر می‌زنند.

     

     

  • 10-عذرخواهی کردن را به فرزندتان یاد بدهید

    اگر فرزندتان را دیگری را کتک زد، فحش داد و داد زد یا کارهایی از این قبیل او را وادار کنید عذرخواهی کند. اجازه ندهید فرزندتان قلدری، زورگویی و بی ادبی را عادی بداند. البته خودتان هم الگوی خوبی برای او باشید و مدیریت خشم را یاد بگیرید.

    اگر بچه‌ای، خشمگین و زورگو است، باید ریشه آن را در خانه جستجو کرد. ممکن است پدر و مادر، زیاد با هم دعوا می‌کنند و یا با بچه‌ها بدرفتار باشند.

     

     

  • 11-فرزندتان را مؤدب بار بیاورید

    بچه دو سه ساله می‌تواند سلام کند، تشکر کند و خواهش کند. مؤدب بودن را به فرزندتان یاد بدهید. بچه‌ها در شش سالگی باید بتوانند خودشان و بدون ریخت و پاش غذا بخورند، یک ساعتی در مهمانی مؤدب باشند و در رستوران آبروریزی نکنند. آدم‌های مؤدب در کار و روابطشان پیشرفت می‌کنند.

     

     

  • 12-فرهنگ کمک کردن را به بچه‌ها یاد بدهید

از بچه‌ها بخواهید به مادربزرگ یا همسایه مسن کمک کند و در مقابل پول یا پاداش نخواهد. خدمت را به خاطر شیرین بودن خدمت انجام بدهد و انتظار نداشته باشد همیشه پول و پاداش بگیرد.

 

 

این دوازده تا کار را انجام بدهید تا فرزند خوبی تربیت کرده باشید. بعضی مادرها می‌گویند: دلم نمیاد به بچه‌ام سخت بگیرم. اینطوری احساس می‌کنم مامان بدجنسی هستم. واقعیت این است که هیچیک از موارد بالا بدجنسی نیست، ولی اگر به فرزندتان این موارد را یاد ندهید در حق او بدی کرده‌اید. بعلاوه حتی اگر احساس می‌کنید این کارها بدجنسی است، مسئولیت شما به عنوان مادر (پدر) می‌طلبد که گاهی اوقات پیه بدجنس بودن را تنتان بمالید!

 

حالا نوبت شماست. نظر شما در این مورد چیست؟

 

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

faazi

سلام. با مواردی که اشاره کردید بسیار موافقم اما در تئوری به نظر راحت و منطقی میاد و در عمل بسیار سخته. از اونجایی که پدر و مادر هم آدمهای ناقصی هستند، نمی‌تونن اون چه در ذهن دارن و درسته رو پیاده کنن. من در مورد خودم اگه مثل بزنم، خیلی‌ چیز‌ها رو در مورد پرورش کودک می‌دونم، اما به دلیل اشکالات خودم و مدلی‌ که خودم تربیت شدم، خیلی‌ برام سخته که نکاتِ درستی‌ که میدونم رو به مرحله اجرا بذارم. من خارج از ایران زندگی‌ می‌کنم و کاملا متوجه تفاوت نحوه تربیت ایرانیها و غربی‌ها هستم. ما خیلی‌ دلمون برای بچمون میسوزه و طاقت سختیشون رو نداریم، حتا با بچه‌ها خیلی‌ بچگونه و لوس حرف می‌زنیم. برای خودمون هم دسیپلین سخته چه برسه به اینکه بخوایم به بچمون یاد بدیم و و و... ولی‌ غربی‌ها خیلی‌ با بچه‌هاشون جدی حرف میزنن و همین قواعدی رو شما ذکر کردین انجام میدان. مثلا بچه‌ها ساعت ۷ تو رختخواب هستن!!!!به نظر من این بخاطر اینه که خود پدر مادر هم با دیسیپلین بزرگ شده و همون چیزی که یاد گرفته رو به بچه خودش منتقل میکنه به راحتی‌. اینها اگه شب مهمون باشن، یه پرستار یا یه فامیلی میمونه خونه تا برنامهٔ روتین بچه به هم نخوره و پدر مادر با خیال راحت می‌رن مهمونی‌. ولی‌ ما ایرونیها زودتر از خودمون بچه هامون رو میبریم تا ۱-۲ نصفه شب مهمونی‌ که هم خودمون هم بچه هم صابخونه هم مهمونای دیگه به زحمت بیفتن!!! خلاصه بچه داری برای ما ایرونیها خیلی‌ چالش داره.

پاسخ
گیس گلابتون

بله... مادر و پدری که خودشان این اصول را بلد نباشند نمی توانند آنها را در مورد بچه شان اجرا کنند. مثالهای بسیار خوبی آوردید.

پاسخ
تکتم خانم

سلام عالی بود من هم با شما موافقم. در زمانه ای زندگی میکنیم که مادرانی مثل من که سعی در تربیت درست بچه هام دارم به بی رحمی و خشک بودن متهم میشم. نتایج رفتار اشتباه رو در اطرافیانم میبینم. پسرهای 25 و30 ساله ای که بعد از ازدواج هنوز توقع دارن پدر و مادرشون خیلی از امکانات رو در اختیار اونها بزارن یا دخترهایی که بعد چند سال زندگی مشترک هنوز از عهده پر کردن یه فریزر و بسته بندی مواد غذایی بر نمیان. همیشه متوقع و طلبکارن.

پاسخ
گیس گلابتون

بله. بسیاری از بچه ها بد تربیت می شوند و در جوانی و بزرگسالی دچار مشکلات بزرگی خواهند شد.

پاسخ
z_saeideh

سلام

واقعا هم اگر یه مامان این توصیه ها رو اجرا کنه در نظر بچه و همسرش و دیگران بدجنس به نظر میاد.

من خودم شخصیت منظم و سختگیر و وقت شناس دارم اما وقتی در برخورد با بچه هام میخوام زمان بندی خواب یا نخریدن هر چیزی که درخواست دارن یا چیزای دیگه رو رعایت کنم متهم به بدجنسی میشم!

پاسخ
گیس گلابتون

بله متاسفانه همینطورهچشمک
ولی مهم نیست. نتیجه کار مهم است و نیت خوب شما. البته... روی خوش و بوس و دادن جایزه هم از شدت برچسب بدجنسی کم می کندنیشخند

پاسخ
atussa

باسلام
مواردی که مطرح کردید نه تنها بدجنسانه نیست بلکه بسیار هم خردمندانه است. بچه ای که تحت این شرایط بزرگ شود در آینده بابت داشتن چنین عادات پسندیده ای که یادگیری اش در سنین بالا مشکل است از والدینش متشکر خواهد بود.
با اجازه تون یک نکته را من اضافه کنم:
به محضی اینکه فرزندتان درخواستی داشت (هرچند کوچک و کم اهمیت مثل خریدن یک خودنویس) بلافاصله تهیه نکنید. بگذارید بچه ها صبور بودن را یاد بگیرند. متاسفانه بچه های امروزی بسیار عجول هستند و با واژه صبر بیگانه اند. وظیفه ماست که صبوری را به آنها بیاموزیم.

پاسخ
گیس گلابتون

بله! تمرین صبوری هم خیلی خوب است. متشکرم

پاسخ
Firuze

ممنون از آموزه هاتونگل

پاسخ
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه