مادرناتنی بودن دشوار است. مادران ناتنی همه زحمات یک مادر را به عهده دارند، بدون این که افتخارات یک مادر را داشته باشند. مادران ناتنی همه جا و در همه شرایط زیر ذره بین انتقاد همگان قرار دارند. ظاهرا بهشت زیر پای مادران ناتنی نیست. متأسفانه فرهنگ ما نسبت به مادران ناتنی بسیار بی‌رحم است و کار را برای مادران ناتنی دشوارتر می‌کند. ما با افسانه‌های سیندرلا، سفید برفی و اولدوز و کلاغ‌ها بزرگ شده‌ایم. نفرت و ترس از مادرناتنی از کودکی در وجود ما تزریق شده است. به همین دلیل هر مادرناتنی در خفا از خود می‌پرسد: "آیا من هم موجودی نفرت‌انگیز مثل زن باباهای افسانه‌ها هستم؟" مادران ناتنی دچار شرم و احساس گناه هستند، زیرا جامعه با آن‌ها به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار عفریته‌ای شریر می‌باشند. آمار طلاق در کشور ما بالا رفته است. در شهرهای بزرگ حدود نیمی از ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود. پس هر روز تعداد کودکانی که با مادرناتنی بزرگ می‌شوند، افزایش می‌یابد. اگر طرز فکر ما و رفتار ما با مادران ناتنی عوض نشود، کودکان طلاق بیش از هرکسی از این موضوع آسیب می‌بینند. این بخش سایت به مادران ناتنی تقدیم می‌شود. کامنت دیگران حذف می‌شود. اینجا جایی است که مادران ناتنی می‌توانند با آرامش مشکلات خود را بیان کنند و جواب بسیاری از سؤالات خود را پیدا کنند. لطفاً با کلام محبت و احترام بنویسید. همان کلامی که شایسته شماست. ممنونم

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
مادران ناتنی
1399/05/26 10:50

هفت قانون طلایی برای مادران ناتنی

در حال حاضر وب‌سایت گیس گلابتون تنها وب‌سایتی است که به‌صورت تخصصی درباره مادران ناتنی مقاله منتشر می‌کند. بیش از چهل مقاله رایگان در سایت گیس گلابتون برای مادران ناتنی وجود دارد بعلاوه یک کتاب دانلودی به نام «کاش پیش از مادرناتنی شدن می‌دانستم...»

 

مفیدترین راهنمایی‌ها برای مادران ناتنی را می‌توان در هفت قانون زیر خلاصه کرد:

  1. با فرزندان همسرتان محتاطانه رفتار کنید.
  2. به شوهرتان بچه‌داری یاد ندهید.
  3. به مخارج بچه‌ها کاری نداشته باشید.
  4. به پدرشان شکایت نکنید.
  5. مسائل را مستقیم با بچه‌ها مطرح کنید.
  6. قوانین بنیادی را همراه پدرشان وضع کنید.
  7. صبور باشید.

 

 ویل اسمیت و خانواده

پسر قدبلند سمت راست از همسر قبلی است

 

  • با فرزندان همسرتان محتاطانه رفتار کنید. سعی نکنید جای مادر فرزندخوانده را بگیرید. فروتنانه و با حفظ شأن و احترام، خود را کنار بکشید تا زمانی که آن‌ها به‌سوی شما کشیده شوند. مثل مادرشان به آن‌ها امرونهی نکنید. موعظه و نصیحت نکنید. در تصمیم‌گیری‌های آن‌ها، کمترین مداخله را داشته باشید و گرفتن تصمیم‌ها را تا حد امکان به همسرتان واگذار کنید.

     

  • تربیت فرزندخوانده را به همسرتان واگذار کنید و سعی نکنید بچه‌داری را به شوهرتان یاد بدهید. از تربیت بچه‌ها ایراد نگیرید و سعی نکنید آن‌ها را تربیت کنید.

     

  • به مخارج بچه‌ها کاری نداشته باشید، حتی اگر همسرتان با دادن هدایای گران‌بها دارد بچه‌ها را لوس می‌کند، هرگز مداخله نکنید. اولاً پول متعلق به اوست و دوما او می‌خواهد به‌واسطه این هدایا، تلخی طلاق را کم کند، سوما با مداخله هیچ کاری از پیش نمی‌برید، غیرازاین که «آدم بده» داستان می‌شوید.

     

  • به پدرشان شکایت نکنید. شکایت به پدر، کینه بچه‌ها را نسبت به شما بیشتر می‌کند. راستش پدرشان هم معمولاً گوش شنوا ندارد.

     

     

  • مسائل را مستقیم با بچه‌ها مطرح کنید. هرگز اجازه ندهید با شما بی‌ادبانه رفتار شود. در صورت بی‌ادبی فرزندخوانده، به‌جای شکایت بردن به پدر، مستقیم با بچه صحبت کنید. با ملایمت بگویید: اجازه نداری به من توهین کنی. ممکن است بگوید: تو مامان من نیستی! پاسخ بدهید: البته که مادر تو نیستم. من مادرناتنی تو هستم ولی دلم می‌خواهد بتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. ممکن است بگوید: دوستت ندارم. بگویید: بالاخره یک روزی ممکن است دوستم داشته باشی. من امیدم را از دست نمی‌دهم.

     

  • منفعل نباشید و قوانین بنیادی را همراه پدرشان وضع کنید تا خانه دچار هرج‌ومرج نشود. هر خانه‌ای به قانون نیاز دارد و بچه‌ها برخلاف آنچه ممکن است به نظر بیاید از قانون‌مندی خانه لذت می‌برند و سود می‌جویند.

     

  • صبور باشید. به بچه‌ها فرصت بدهید تا کم‌کم شما را بپذیرند. بچه‌ها تغییر می‌کنند و به شما قول می‌دهم اگر صبور و منصف باشید، بالاخره روزی شما را خواهند پذیرفت و شاید هم دوست بدارند. هرگز امیدتان را از دست ندهید.

 

 

کاترین زتا جونز و مایکل داگلاس 

پسر از همسر قبلی مایکل داگلاس است

 

ابزار مهم و اصلی یک مادرناتنی موفق چیست؟ مهم‌ترین ابزار یک مادرناتنی موفق «عقب‌نشینی مثبت» است!

 

«عقب‌نشینی مثبت» یعنی چه؟

بعضی مادران ناتنی پس از ازدواج از کارشان استعفا می‌دهند تا در خانه بمانند و از بچه‌ها پرستاری کنند. آن‌ها نمی‌توانند برای خرید شخصی یا ورزش و گردش با دوستان از خانه خارج شوند چون باید در خانه بمانند و سرپرست بچه‌ها باشند. بعضی مادران ناتنی بچه‌ها را به مدرسه و کلاس‌های فوق‌برنامه می‌رسانند، ریخت‌وپاش‌های بچه‌ها را جمع می‌کنند، خریدهای آن‌ها را انجام می‌دهند، آن‌ها را به مطب پزشک و دندان‌پزشک می‌برند و ... متأسفانه گاهی اوقات زحمات آن‌ها با بدرفتاری و ناسپاسی بچه‌ها جواب داده می‌شود.

در چنین مواردی اجازه بدهید پدر، فرزندش را به مدرسه برساند، یا ریخت‌وپاش‌های بی‌حدومرز فرزندش را جمع‌وجور کند، یا فرزندش را برای معاینه به مطب ببرد یا در خانه بماند و پرستاری فرزندش را بکند تا شما فرصتی برای گردش یا خرید شخصی داشته باشید.

هر وقت احساس کردید دارید وقت زیاد و انرژی فراوانی را برای مراقبت از فرزندخوانده صرف می‌کنید، در عوض هیچ تشکری دریافت نمی‌کنید و ازنظر روحی و جسمی خسته و فرسوده شده‌اید، به‌جای فرورفتن در احساس قربانی بودن و راه انداختن دعوا، بی‌سروصدا قدری عقب‌نشینی کنید و اجازه بدهید پدر به امورات فرزندش رسیدگی کند.

یادتان باشد مراقبت از فرزندان، وظیفه والدین است و شما والد اصلی نیستید. شما فقط والد کمکی هستید. پس پدر را از انجام وظایفش معاف نکنید و با بر دوش گرفتن وظایف متعدد و بی‌شمار، خود را از پا نیندازید. شما قرار است در مراقبت از فرزندان به همسرتان «کمک» کنید، نه این‌که همه کارها را به عهده بگیرید. همچنین به خاطر داشته باشید تصمیم‌گیری‌های مهم و مسائل اصلی فرزندان، باید توسط والدین اصلی حل‌وفصل شود.

تفاوت بزرگی بین عقب‌نشینی مثبت و کناره‌گیری به خاطر دلسردی وجود دارد. وقتی شما از روی دلسردی خود را کنار می‌کشید و قهر می‌کنید، هدفتان به دست گرفتن کنترل امور با تنبیه کردن همسر و فرزندخوانده‌تان است. درحالی‌که عقب‌نشینی مثبت برای حفظ انرژی خود به‌منظور مراقبت از خود و به دست آوردن تعادل روحی و جسمانی است.

 

مادران ناتنی عزیز، امیدوارم این هفت قانون را بکار بگیرید و آرامش را در خانواده‌تان برقرار کنید. راستی... آیا می‌دانستید خانم آنجلا مارکل، نخست‌وزیر آلمان، رئیس اتحادیه اروپا و قدرتمندترین زن دنیا، مادرناتنی است؟

 

 

  

 

آنجلا مارکل و همسرش

متاسفانه عکس فرزندخوانده هایش را پیدا نکردم

 

 

 

هرگز از این‌که مادرناتنی هستید، خجالت نکشید و اجازه ندهید دیگران شما را شرمنده کنند. شما زنی شجاع هستید که حاضر شدید نقشی پرچالش را به عهده بگیرید. شما زنی عاشق هستید و به فرصت دوباره در عشق اعتقاد دارید. سرتان را بالا بگیرید و با اعتمادبه‌نفس باشید. درود بیکران بر شما!

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

yaldaaa_1400

تشکر از اطلاع رسانی و آموزشهای کاربردی شما. کاش تصویر فرزندان خانم مرکل رو هم میزاشتین

پاسخ
گیس گلابتون

متشکرم. پیدا نکردم. اگر شما پیدا کردید، لطفا برای من ایمیل کنید. متشکر میشم.

پاسخ
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه