مادرناتنی بودن دشوار است. مادران ناتنی همه زحمات یک مادر را به عهده دارند، بدون این که افتخارات یک مادر را داشته باشند. مادران ناتنی همه جا و در همه شرایط زیر ذره بین انتقاد همگان قرار دارند. ظاهرا بهشت زیر پای مادران ناتنی نیست. متأسفانه فرهنگ ما نسبت به مادران ناتنی بسیار بی‌رحم است و کار را برای مادران ناتنی دشوارتر می‌کند. ما با افسانه‌های سیندرلا، سفید برفی و اولدوز و کلاغ‌ها بزرگ شده‌ایم. نفرت و ترس از مادرناتنی از کودکی در وجود ما تزریق شده است. به همین دلیل هر مادرناتنی در خفا از خود می‌پرسد: "آیا من هم موجودی نفرت‌انگیز مثل زن باباهای افسانه‌ها هستم؟" مادران ناتنی دچار شرم و احساس گناه هستند، زیرا جامعه با آن‌ها به گونه‌ای رفتار می‌کند که انگار عفریته‌ای شریر می‌باشند. آمار طلاق در کشور ما بالا رفته است. در شهرهای بزرگ حدود نیمی از ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود. پس هر روز تعداد کودکانی که با مادرناتنی بزرگ می‌شوند، افزایش می‌یابد. اگر طرز فکر ما و رفتار ما با مادران ناتنی عوض نشود، کودکان طلاق بیش از هرکسی از این موضوع آسیب می‌بینند. این بخش سایت به مادران ناتنی تقدیم می‌شود. کامنت دیگران حذف می‌شود. اینجا جایی است که مادران ناتنی می‌توانند با آرامش مشکلات خود را بیان کنند و جواب بسیاری از سؤالات خود را پیدا کنند. لطفاً با کلام محبت و احترام بنویسید. همان کلامی که شایسته شماست. ممنونم

مهارت‌های زندگی

مهارت‌های زندگی

برای خانم‌های تحصیل‌کرده

مربی رشد فردی

دکتر آناهیتا چشمه علایی

راهنما


برای باز شدن صفحات بصورت همزمان

کلید ctrl   را پایین نگه داشته

سپس روی لینک کلیک کنید!

ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه
مادران ناتنی
1402/04/26 09:53

راهنمای تابستانی برای مادران ناتنی

در مقاله راهنمای مادران برای تعطیلات تابستانی نوشتم چطور تعطیلات تابستانی را برای بچه‌ها مدیریت کنید که خانه سروسامان داشته باشد. متأسفانه آن راهنما برای اغلب مادران ناتنی قابل‌اجرا نیست، زیرا معمولاً مادران ناتنی به‌اندازه مادر، اقتدار ندارند و دستورات و سختگیری‌های یک مادرناتنی، معمولاً به طرز بدی تفسیر و تعبیر می‌شود. اغلب اوقات بچه‌ها و حتی پدر بچه‌ها نسبت به قوانینی که مادرناتنی وضع می‌کند، مقاومت نشان می‌دهند. به همین دلیل لازم بود راهنمای دیگری برای مادران ناتنی تدوین کنم.

تعطیلات تابستانی برای مادران ناتنی می‌تواند پر از چالش و دشواری باشد، زیرا مدارس تعطیل است و بچه‌ها تمام‌وقت در خانه هستند و شاید هیچ برنامه‌ای نداشته باشند. معمولاً در تابستان مادرناتنی/ مادرخوانده از صبح تا شب با بچه‌ها در خانه تنهاست و مراقب اصلی بچه‌ها، مادرناتنی/ مادرخوانده است. با راهنمایی‌های زیر مقدار زیادی از چالش‌ها بین مادرناتنی/ مادرخوانده و بچه‌ها کم می‌شود.

 

  • 1-پیش از شروع تابستان درباره چالش‌ها فکر کنید. موقعیت‌های استرس‌زا را شناسایی و برایشان راه‌حل پیدا کنید.

     

  • 2-تصمیم بگیرید چه چیزهایی ارزش جنگیدن دارد و چه مواردی ارزش جنگیدن ندارد. انرژی خود را برای موارد غیر مهم هدر ندهید. همه‌چیز نمی‌تواند مطابق میل شما باشد، پس کوتاه بیایید.

     

  • 3-فهرستی تهیه کنید از موارد که تصمیم دارید درباره‌شان بی‌خیال باشید.

     

  • 4-با همسرتان درباره برنامه بچه‌ها صحبت کنید و با پشتیبانی او، برنامه بچه‌ها را تدوین کنید. پدر بچه‌ها باید برنامه را به بچه‌ها اطلاع بدهد.

     

  • 5-همسرتان باید درباره احترام گذاشتن و گوش دادن به حرف‌های مادرناتنی/مادرخوانده تأکید کند، وگرنه ساعت‌های طولانی کنار هم ماندن مادرناتنی/مادرخوانده و بچه‌ها باعث انفجار می‌شود و آرامش خانه از بین می‌رود.

    پدر بچه‌ها توجه کند: رفتار و گفتار شما تعیین می‌کند بچه‌ها چگونه با مادرناتنی/ مادرخوانده رفتار کنند. اگر بچه‌ها در حضور شما به مادرناتنی/ مادرخوانده بی‌احترامی و بی‌توجهی می‌کنند، تصور کنید در غیاب شما چه خواهند کرد. آشوب و تنش در خانه به نفع هیچ‌کس نیست. پس وضعیت را مدیریت کنید.

     

  • 6-برای خودتان برنامه‌هایی در نظر بگیرید که سرحال بشوید و انرژی‌تان شارژ شود. لازم نیست صد در صد اوقات در خدمت خانواده باشید. مراقب روحیه و انرژی خود باشید.

     

  • 7-در شرایط دشوار به خاطر بیاورید که این شرایط موقتی است. بچه‌ها سرعت بزرگ می‌شوند و دنبال زندگی خود می‌روند. آنگاه شما و همسرتان می‌توانید از تعطیلات دوتایی لذت ببرید. صبور باشید که این هم بگذرد.

     

  • 8-یادتان باشد شما نمی‌توانید و نباید تربیت بچه‌ها را اصلاح کنید. این بچه‌ها والدین بیولوژیک دارند و تربیت بچه‌ها به عهده آن‌هاست. با تلاش برای اصلاح تربیت بچه‌ها، خودتان را به دردسر می‌اندازید و خانه را دچار آشوب می‌کنید.

     

  • 9-تا وقتی بچه‌ها مؤدبانه و محترمانه از شما درخواست نکنند، کاری برایشان انجام ندهید. آن‌ها باید یاد بگیرند با شما مؤدب باشند.

     

  • 10-شماره ده رو شما بگین!

 

 

 

 

نظرات

نظر شما
نام :
پست الکترونیکی :
وب سایت :
متن :

تصویر :

زن بابا
https://mojaradi-90.blogfa.com/

سلام خانم دکتر عزیز
در مورد شماره ۸ عدم تربیت بچه ها روی تربیت بچه تنی خودم اثر میذاره؟
الان بچه های ناتنی ام بسیار با هم بدرفتاری میکنن حرفهای زشت میزنن همسرم همراهی میکنه ولی فکر میکنم مادر خود بچه ها توجه آنچنانی نمیکنه و در اصل مدل تربيتي ما دو نفر با هم فرق داره
الان من چی کار میتونم بکنم؟

پاسخ
گیس گلابتون

همسرتون با شما همکاری میکنه؟ اگه همکاری میکنه، لازمه به بجه هاش تذکر بده. بگه: کاری ندارم تو خونه مادرتون چطور حرف می زنین ولی زیر سقف خونه من، بدرفتاری و بکار بردن کلمات زشت ممنوعه و هر کی بدرفتاری کنه یا کلمات زشت بکار ببره، جریمه بشه. جریمه هم دقیقا تعیین بشه.
اگه همسرتون با شما همکاری نمی کنه، با فرزندان همسرتون صحبت کنین. خیلی مودبانه و محترمانه و ازشون بخاین مودب باشند و البته بدون ذکر جریمه.

پاسخ
ورود به سایت گیس گلابتون
رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ثبت نام در سامانه